Toegangscontrole

Wat is toegangscontrole?

Primair is toegangscontrole niets anders dan "Wie, waar, wanneer naar binnen mag". Met andere woorden: een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die in het bezit is van een geldige informatiedrager en/of een biometrisch kenmerk, bepaalt vervolgens of deze is geautoriseerd voor de betreffende locatie op dat tijdstip en verleent al dan niet toegang.

axiomMet het verlenen van toegang aan geautoriseerde personen zijn we nog niet klaar. Het is altijd mogelijk dat een deur niet goed sluit of zelfs moedwillig open wordt gehouden. Zulke onveilige situaties dienen net als bijvoorbeeld een geforceerde deur te resulteren in een alarm. Je kunt toegang controleren, maar het is pas echt veilig als het ook bewaakt wordt. RMF Communications biedt middels CardAccess en Axiom deze mogelijkheid.

NOX, hét High Security Management Systeem

Met het NOX High Security Management platform kunnen gebouwen 24 uur per dag worden beheerd, waarbij bewaking en beveiliging de boventoon voeren. Toegangscontrole en inbraakdetectie zijn op één systeembus gecombineerd, daarnaast voorziet NOX in diverse interfacemodules om koppelingen met andere disciplines zoals cameratoezicht, brandmeldsystemen en bijv. verlichting mogelijk te maken.

NOX beschikt over diverse functionele tools om zowel achteraf als direct te reageren op een alarm of gebeurtenis. Bijvoorbeeld het uitvoeren van een uitgebreide analyse op basis van de opgeslagen historie en logging. Ook is het mogelijk gericht systeemsturingen te verrichten (ook aan derden) dan wel het specifiek aansturen van mankracht naar aanleiding van een ongewenste gebeurtenis in het bewakingsproces. 

AxiomLite & CardAccess: toonaangevend in toegangscontrole

Waar dagelijks veel mensen samenkomen, is goede beveiliging geen overbodige luxe. Het draagt in hoge mate bij aan een prettige en veilige (werk)omgeving. Goede beveiliging begint bij de deur: met professionele toegangscontrole opent u deuren voor hen die daarvoor toestemming hebben en blijven deuren juist gesloten voor personen die niet bevoegd zijn.

RMF Communications, specialist in elektronische beveilingsapparatuur, ontwikkelde AxiomLite, een geavanceerd toegangscontrolesysteem dat uw medewerkers, bezoekers en bezittingen op professionele en gebruiksvriendelijke wijze beveiligt. AxiomLite is een zeer hoogwaardig en inmiddels beproefd systeem, dat werkt op
basis van kaartlezers en gepersonaliseerde toegangspassen.
Van 1 tot 5.000 gebruikers

Om voor iedere locatie een passende oplossing te bieden, kent AxiomLite een modulaire opbouw. Dat maakt het systeem geschikt voor alle markten; AxiomLite is al interessant voor een organisatie met enkele deuren en kan meegroeien tot maar liefst 64 toegangsdeuren en 5.000 gebruikers. AxiomLite is dan ook geïnstalleerd bij zowel 'de bakker om de hoek' als bij onder meer grote kantoorcomplexen, logistieke centra en overheidsinstellingen met meerdere locaties.
AxiomLite: dé oplossing die voldoet aan al uw wensen en eisen

Als u besluit over te gaan tot een systeem voor toegangscontrole, spelen tal van factoren een rol in het besluitingvormingsproces. Uit ervaring weten we dat betrouwbaarheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, budget en duurzaamheid het zwaarst wegen. AxiomLite voldoet aan al uw eisen – en meer.

Betrouwbaar

Belangrijkste voorwaarde aan een toegangscontrolesysteem is betrouwbaarheid. AxiomLite is het enige toegangscontrolesysteem in zijn klasse dat is voorzien van het keurmerk Elektronisch Toegangsbeheer, conform de Europese norm NEN501330-1. Het geeft u de zekerheid dat alle componenten van het systeem aan de hoogste eisen voldoen.

Veilig

De veiligheid van uw medewerkers en bezoekers is een grote verantwoordelijkheid. AxiomLite voldoet daarom aan de strengste veiligheidseisen en is als systeem probleemloos te integreren met (bestaande) camera-, branddetectie- en inbraakbeveiligingssystemen.

Gebruiksvriendelijk

AxiomLite is een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Installatie en implementatie zijn eenvoudig: plug & play. AxiomLite betekent geen belemmering, gebruikers ervaren het juist als een handige tool: desgewenst kunnen zij hun kaart zelfs voor meerdere functies gebruiken. De AxiomLite soft- en hardware garanderen een zeer snelle reactietijd. Want niets is zo storend als bij iedere toegangsdeur moeten wachten tot de deur zich ontsluit.

Duurzaam

De Axiom-technologie innoveert continu, het systeem beweegt mee met nieuwe ontwikkelingen en wensen van gebruikers. Uw AxiomLite-systeem blijft te allen tijde ondersteund en software updates zijn kosteloos beschikbaar. U bent dus verzekerd van een goede investering! Indien het systeem door bijvoorbeeld groei van uw organisatie niet meer toereikend is of als u wilt uitbreiden met specifieke functionaliteiten, dan is AxiomLite eenvoudig te upgraden naar AxiomV.

Budgetvriendelijk

De prijsstelling van AxiomLite is zéér scherp. De software is standaard gratis en u betaalt bovendien uitsluitend voor wat u nodig heeft; AxiomLite is naar eigen wens modulair uit te breiden met tal van functionaliteiten. Vraag ons om een aanbieding op maat.
AxiomLite is dé oplossing voor het beheren en controleren van deuren, maar heeft meer in huis.

Voordelen:

 • bij calamiteiten: automatische alarmmelding, ontsluiting van (tussen)deuren en een lijst van nog inpandige personen
 • bij tijdelijke uitval van het netwerk of de stroomvoorziening blijft AxiomLite volledig functioneren
 • vooraf aanmelden en registreren van bezoekers
 • mogelijkheid om pand(en) in zones te verdelen
 • besparing energie: automatische uitschakeling verlichting en verlagen thermostaat bij afwezigheid
 • tellerfunctie: begrenzing maximaal aantal personen in een pand of een zone
 • automatische back-up systeemgegevens
 • koppelbaar aan diverse functionaliteiten, zoals bediening van verlichting of het kopieerapparaat middels 'multi swipe'
 • op afstand te bedienen: de beheerder kan het systeem vanaf iedere locatie middels een computer aansturen
 • beheer meerdere gebouwen.

Social Media

Bezoekadres

 • Laan van Waalhaven 317
 • 2497 GL in 's-Gravenhage
 • Alleen op afspraak!

Contact